Zprávy

  • 11.07.2023
  • Média

STADA jmenuje Christose Gallise ředitelem pro region východní Evropy

Bad Vilbel, 11. července 2023: Mezinárodní farmaceutická společnost STADA jmenovala Christose Gallise do funkce ředitele pro region východní Evropy, včetně českého trhu. Gallis se zároveň stává členem výkonného výboru STADA složeného ze členů představenstva a výkonných viceprezidentů klíčových obchodních jednotek zastupujících všechny geografické oblasti, ve kterých skupina STADA operuje. Gallis bude působit v sídle STADA v německém Bad Vilbelu a jeho aktivity budou reportovány přímo generálnímu řediteli Peteru Goldschmidtovi.

Ve své nové funkci převezme Gallis odpovědnost za aktivity skupiny STADA v Srbsku a na západním Balkáně, Ukrajině, Slovensku, dále v Polsku, České republice, Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku, Slovinsku, Řecku, Maďarsku, Izraeli, na Kypru, v pobaltských státech a regionu Eurasie zahrnujícím několik zemí Společenství nezávislých států (SNS).

„Od svého příchodu do STADA v roce 2019 Christos potvrdil své vynikající manažerské dovednosti a trhy jihovýchodního a východního klastru vedl promyšleně k výraznému růstu.  Do obchodních struktur skupiny úspěšně integroval jak doplňky stravy společnosti Walmark, tak značky získané prostřednictvím transakcí s GSK a Sanofi,“ řekl Peter Goldschmidt, generální ředitel, STADA Arzneimittel AG.  

Christos Gallis je řecké národnosti a v rámci své profesní kariéry působil již v několika zemích, včetně Německa, České republiky a Vietnamu. Před nástupem do STADA strávil 10 let ve společnosti Sandoz, předtím řídil vybrané trhy a vykonával vedoucí pozice v oblasti prodeje a marketingu v Johnson & Johnson.

„Růst, který v regionu východní Evropy začal před 45 lety, se dále zrychluje,“ uvedl Gallis a dodal: „Mým cílem je být v těchto zemích růstovým lídrem a předstihnout konkurenci. Připojit se k výkonnému výboru skupiny STADA a být jejím členem, neznamená nic jiného než být aktivním reprezentantem zemí, za které jsem zodpovědný, a zároveň vždy jednat v souladu s misí naší společnosti – pečovat o zdraví lidí jako jejich důvěryhodný partner.“