Zprávy

  • 04.01.2024
  • Média

Tým výrobního závodu Walmark skupiny STADA se rozšiřuje o nové odborníky

Praha, 4. ledna 2024: Výrobní závod Walmark v Třinci patřící do mezinárodní farmaceutické skupiny STADA, který je na tuzemském trhu předním producentem doplňků stravy, rozšiřuje své řady o odborníky v oblasti produktového vývoje, výrobní efektivity a dodavatelského řetězce. V návaznosti na nedávné investice do nových technologií a navýšení výrobních kapacit tak Walmark dále upevňuje své postavení v třineckém regionu a zároveň i svoji pozici exportéra v rámci celé skupiny na klíčové globální trhy.  

Tým nově doplnili Karel Mitura (32) jako Specialista externího vývoje, Kateřina Zarazua Hernandez (48) na pozici Projekt manažerky a Pavel Jemala (58), který zastává post Operational Excellence Manager.

Karel Mitura, absolvent Přírodovědecké fakulty v oboru Biochemie na Univerzitě Palackého v Olomouci, přichází ze společnosti Cayman Pharma v Neratovicích, kde pracoval sedm let jako výzkumný a vývojový pracovník. Ve Walmarku se zaměří na vývoj a koordinaci externích výrobků, zejména pak dvouvrstvých tablet. Povede též projekt sjednocení interních specifikací.

Kateřina Zarazua Hernandez bude na pozici Projekt manažerky zodpovědná za úspěšné a včasné zavedení programu plánování výrobních zdrojů a následně za plynulé fungování dodavatelského řetězce na pracovišti či vedení týmu pracovníků v souladu s plněním měsíčních cílů a programového plánu. Kateřina vystudovala Ekonomiku a management na Slezské univerzitě v Opavě a do Walmarku přichází z Medical Division společnosti BAUMANN Springs, kde působila jako Global Program Manager.

Pavel Jemala nastupuje na pozici Operational Excellence Manager z předchozího působiště ve společnosti KES, kde jako Production manager zodpovídal za efektivitu výroby vybraných závodů v CEE regionu. Na nové pozici se zaměří na optimalizaci výroby a omezení plýtvání prostřednictvím nástrojů lean managementu. Prioritou nyní bude zvýšení efektivity při přestavbě výrobních linek. Pavel vystudoval Strojní fakultu VŠB – Technické Univerzity Ostrava.

„Poptávka po doplňcích stravy za poslední období kontinuálně roste a vzhledem k šíři regionu, do kterého naše produkty exportujeme – kromě České republiky putují též na další evropské a asijské trhy a na Blízký východ, rozšiřujeme a zefektivňujeme i naše výrobní možnosti, říká Martin Hefner, ředitel závodu Walmark, a dodává: „Jsme proto rádi, že můžeme v našich řadách přivítat zkušené odborníky, kteří přispějí k dalšímu rozvoji a plynulosti našich aktivit.“

Karel Mitura
Karel Mitura
Kateřina Zarazua Hernandez
Kateřina Zarazua Hernandez
Pavel Jemala
Pavel Jemala