Zprávy

  • 18.01.2023
  • Média

Adalvo a STADA rozšiřují strategické partnerství

Malta/Bad Vilbel – 18. ledna 2023 – Farmaceutické společnosti Adalvo a STADA rozšířily své strategické partnerství nedávným podpisem licenčních smluv na pět dalších molekul. Tyto dohody dávají společnosti STADA obchodní práva na zmíněné molekuly v rámci Evropy.

Mezi účinnými látkami, na které se dohody vztahují, je několik molekul pro onkologii a diabetes, což jsou terapeutické kategorie, které budou podle prognóz v nadcházejících letech patřit k největším a nejrychleji rostoucím v celosvětovém farmaceutickém odvětví. [1] Rozšíření dlouholetého strategického partnerství mezi společnostmi Adalvo a STADA zahrnuje různé formy dodávek, včetně obtížně vyrobitelných přípravků.

Oba partneři očekávají, že tato dohoda posílí jejich pozici v oblasti generických léčiv a léčiv s přidanou hodnotou a rovněž poskytne pacientům a jejich pečovatelům vysoce kvalitní a cenově dostupné možnosti léčby.

Yann Brun, vedoucí oddělení globálního vývoje, regulace a rozvoje obchodu/licencování společnosti STADA, uvedl: „Úzká spolupráce se společností Adalvo je součástí závazku společnosti STADA pečovat o zdraví lidí z pozice důvěryhodného partnera, a to prostřednictvím dodávek speciálních a generických léčivých přípravků na trh, včetně základních terapeutických kategorií, jako je onkologie a diabetes." Martin Šlégl, generální ředitel společnosti STADA Česká republika dodal: „Jsme velice rádi, že díky této spolupráci dojde k rozšíření portfolia i pro český trh.“

Anil Okay, generální ředitel společnosti Adalvo, řekl: „Tyto nové dohody dokazují význam strategického partnerství, které jsme v posledních letech navázali se společností STADA. Jsme hrdí na to, že společně s naším partnerem můžeme měnit životy lidí tím, že na trh uvádíme vysoce kvalitní léky."


[1] The Global Use of Medicines 2022 - IQVIA